Vad är ”Synthgrisen”?

Synthgrisen är en resa. Det är en fattig tvåbarnspappas kamp för att få ihop tillräckligt med pengar för att köpa en synth. En bra synth. Inga halvmesyrer. Jag har sysslat med musik tillräckligt länge och har så pass bra tryck i fingrarna att det behövs kvalitet!

Synthgrisen kommer att dokumentera resan från tom spargris (tro mig, den är helt tom) till det faktiska inköpet. Efter det har bloggen tjänat sitt syfte och kommer att avvecklas.

Den ekonomiska situationen fordrar engagemang. Jag kommer inte att kunna luta mig tillbaka och surfa på kommande månadslöner. Driften av familjen stjäl ALLA resurser av det slaget. Här gäller det att vara påhittig!

Bloggen kommer att blanda drömmar, humor, musik, bitterhet och frustration i en mixer och leverera något som förhoppningvis är någorlunda läsvärt. Om inte annat är det ett sätt för mig att se huruvida jag överhuvudtaget gör några framsteg.

Det ska påpekas att det inte på något sätt är synd om mig. En ny familjemedlem i form av en Korg SV-1 har nyligen dykt upp hemmavid.

Men det är ett piano.

Jag vill ha en synth.

Också.

kommentarer
  1. Ragnar skriver:

    Tja!

    Två tips från en enbarnspappa till en som vill få in lite stålars till bloggen, som troligtvis kommer täcka kostnaderna för kaffet (som du inte dricker) medan du skriver. Flattr och paypal har trevliga funktioner som gör det lätt att donera pengar till väl behövliga ändamål. Släng upp en paypal och en flattr-knapp på bloggen och bli några ören rikare! 🙂

  2. nina skriver:

    Go muffinmannen – du ska ha en synth!

Lämna en kommentar